Ann foto website 1

Dag, mijn naam is Ann Wijnendaele en ik ben kind- en jongerencoach. Coaches heb je tegenwoordig voor bijna alles en iedereen, ook zelfs voor en met dieren. Vroeger werkten coaches vooral in de topsport. Nu is er bijvoorbeeld een coach voor mensen die willen afvallen of die misschien een andere job overwegen, voor mensen die hun relatie willen verbeteren, voor mensen die veel stress ervaren of niet goed weten welke richting ze in hun leven willen uitgaan.

Zo zijn er ook kindercoaches.

Sommige kindercoaches helpen bij leren studeren.

In mijn geval betekent het dat ik ouders, jongeren en kinderen help die zich niet zo goed voelen of ergens last van hebben.

Bijvoorbeeld

 • je ouders zijn gescheiden en daar voel je je niet goed bij.
 • je je zorgen maakt, bang bent voor dingen die gebeuren of voor onbekende dingen.
 • je wordt gepest of je pest zelf.
 • je je alleen voelt, omdat je denkt dat niemand je begrijpt.
 • jij je vaak heel verdrietig, bang of boos voelt.
 • je veel piekert of vaak en veel over bepaalde dingen blijft nadenken
 • je vaak erge ruzie hebt met je vrienden of ouders en dit lastig is voor iedereen.
 • je heel stil bent en wel onzichtbaar lijkt.
 • je bijna nooit iets durft te vragen of te zeggen in de groep.
 • je moeilijk kunt slapen of eten, vaak buikpijn of hoofdpijn hebt.
 • je heel druk doet en dat lastig is voor jezelf en/of voor anderen.
 • je iets deed of meemaakte en er met niemand kan of durft over te praten.
 • je veel verdriet hebt omdat er iemand is doodgegaan.

Misschien lees je hier dingen waarvan je denkt: “ja, dat voel ik zo…”. Misschien heb je wel al thuis of op school laten zien dat het allemaal niet zo gemakkelijk gaat voor jou. Of nog andere dingen. Misschien kan ik je hierbij helpen.

website foto regenboogschilderen

Hoe ga ik dit doen?

Je ouders kunnen mij eerst bellen voor een afspraak. Ik praat eerst een keer met hen over wat ze opmerken thuis of op school. Zij weten dat je het moeilijk hebt. Ze vertellen me dan wat ze graag willen voor jou.

Je ouders en ik spreken af dat jij alleen gaat komen om samen met mij spelletjes te doen, of knutseloefeningen te maken, te bewegen. Jij mag kiezen wat je wil doen. Misschien wil je praten of iets anders. Bijvoorbeeld naar een bijzonder verhaal luisteren of er samen zelf eentje maken kan ook. Jij mag kiezen wat je helpt om je fijn en vertrouwd te voelen.

Meestal kom je 1 keer in de week. Als jij dat wil zien we elkaar nog verschillende keren.

lotte meijer 225654 unsplash 1
Kinderen

We kijken samen waar je goed in bent, niet alleen waar je last van hebt. Je ontdekt hoe jij best met moeilijke dingen om kan gaan, welke stappen je mag zetten zodat je terug verder kan of aan anderen duidelijk kunt maken wat jij wil. Samen herontdekken we de krachtplekjes in jezelf.

Als jij en ik elkaar drie keer gezien hebben, dan maak ik een verslag voor je ouders en ik wil dan graag vernemen hoe zij vinden dat het met je gaat. Ik spreek altijd eerst af met jou wat ik wel en niet mag vertellen aan je ouders. Jij mag dat bepalen.

Je kunt zo enkele keren bij mij komen en van zodra je voelt dat je weer helemaal verder kan en je opnieuw goed voelt met jezelf stopt onze tocht. Sommige kinderen komen 3 tot 8 keer bij mij, naargelang de hulpvraag.